Schnack siden Svend Schnack og Helene Schnack
 

|

Anna Christensen

Svend Schnack
og Helene Schnack
Ellen Nielsen  
  |    
Annie Götz
 
Johan Schnack
 
   
       
   
Svend Schnack Født i Aalborg den 26. maj 1907 og gift 1936 i København med Helene født Lauridsen. Død den 11. januar 1949.

Udlært som snedker og flyttede i begyndelsen af 30'erne til København grundet den store ledighed specielt i Jylland.

Der var dog heller ikke arbejde at få som snedker i Kø-benhavn. Familiebåndene dengang var stærke, idet Mich Schnack fik min far ansat som lagerarbejder hos maler-firmaet Flügger. Så vidt jeg er orienteret er der over 1100 medarbejdere i virksomheden nu, og i 40'erne, hvor dette billede er taget, var der blot 18 ansatte.


Eneste billede hvor mine forældre
begge er på. En lille spadseretur ved
Søerne i København

 

Helene Schnack
Helene Schnack med sit første
oldebarn Maria
Født i Asp sogn den 9. december 1913 og gift i 1936 i København med Svend Schnack.

Flyttede sammen med sin forlovede til København, hvor hun i begyndelsen lavede mad på pensionater. Siden arbejdede hun som syerske ved Skjold Jensen og efterfølgende hos Alex Jensen indtil sin pensionering.

Boede de sidste halve snes år af sit liv i Århus og senest i Skødstrup - tre af de bedste år, som min mor udtalte. Hun fik i den beskyttede bolig endelig langt om længe jord under neglene igen, i den 10 m2 store have. Min mor døde den 16. september 1993. 

 

 

Fra min søsters billedarkiv har jeg affotograferet dette ungdomsbillede af vores mor. Min søster fortalte, at dette billede blev gemt væk, da min mor ikke var særligt tilfreds med det. Jeg er godt tilfreds med billedet - så hvis du vil se det i større format, da klik på billedet.